tiistai 19. huhtikuuta 2016

Alkulöpinät

Aluksi esittelemme hieman keitä olemme. Elikkäs olemme kolme toisen vuoden parturi-kampaaja opiskelijaa Jyväskylästä ja kirjoitamme blogia kuuden viikon taipaleestamme Hollannin maisemissa.

Mari 18     |     Soili 17     |     Jenni 18

Saimme kuulla jo opintojemme ensimmäisenä vuotena mahdollisuudesta lähteä ulkomaille työssäoppimaan. Ajatus alkoi heti houkutella ja kiinnostuksemme heräsi. Aloimme heti kiinnittämään huomiota hakukriteereihin ja siihen, että kaikki opinnot olisivat suoritettuina ajallaan.

Syksyllä 2015 pääsimme lähemmäksi haavettamme ja laitoimme hakemukset eteenpäin. Meidän täytyi kirjoittaa englannin kielinen Motivation letter, jossa kerrottiin hieman itsestämme ja miksi olemme kiinnostuneita lähtemään juuri ulkomaille työssäoppimaan. Teimme myös Europass cvn, joka helpottaa meitä myös tulevaisuudessa.

Olisimme halunneet mennä jonnekkin lämpimään maahan, mutta koulun suhteet eivät mahdollistaneet sitä. Osa luokkalaisistamme lähtivät Espanjaan, koska heillä oli omia suhteita paikallisiin liikkeisiin. Haimme ensisijaisesti Tsekkiin Haviroviin, mutta tammikuussa saimme tiedon ettei Tsekki onnistukkaan. Luulimme jo tässä vaiheessa, että matkamme jäisi vain haaveeksi. Olimme yhteydessä opettajaamme ja rupesimme selvittelemään uusia vaihtoehtoja. Jäljellä oli kolme maata joista valita: Viro, Saksa ja Hollanti. Päädyimme Hollantiin, koska se oli kiinnostavin vaihtoehto.


Hollanti tunnetaan kanaaleista, tuulimyllyistä ja tulppaaneista. Merellisen ilmaston takia lämpötiloissa ei ole suurta vaihtelua vuodenaikojen välillä ja sateet ja tuulisuus ovat yleistä ympäri vuoden. Kuten nimi Alankomaat viittaakin, maa on hyvin laakeaa ja alavaa. Suurin osa Hollannista sijaitseekin merenpinnan tason alapuolella ja koko maan korkein kohta on vain 322,7m merenpinnan yläpuolella.

Hollannissa tai virallisemmin Alankomaissa kohteenamme on pohjoisosassa sijaitseva Leeuwarden, provinssi Frieslandin pääkaupunki. Asukkaita täällä on 94 838, joka vaikuttaa pieneltä verrattuna Jyväskylän 137 504 asukkaaseen. Ajattelimme paikkaa pieneksi asukasluvun perusteella, mutta olimme väärässä. Keskusta on iso ja laajalla alueella. Kaupat sijaitsevat useilla kaduilla vierekkäin, kauppakeskuksia löytyy vain yksi ja sekin on aika pieni ja sisällöltään mitätön. Lauantaisin keskusta vilisee ihmisiä ja torille kerääntyy erilaisia kojuja ja myyntivaunuja.

Tervetuloa seuraamaan blogiamme ja matkaamme Hollannin kieputuksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti